viernes, 16 de marzo de 2012

Gervasio Sánchez per Pepa Vives


Gervasio Sánchez
"Una fotografía es un lugar de encuentro donde los intereses del fotógrafo, lo fotografiado, el espectador y los que usan la fotografía son a menudo contradigtorios" (John Berger).
Així es com Gervasio va començar la seva ponència, llegint aquest text, pausadament però contundent.
Fa anys que segueixo a Gervasio i he vaig tindre la gran sort de conèixer-lo personalment farà cosa d'un any, ara al tornar a retrobar-me amb ell, segueixo tenint la mateixa sensació de estar xarrant amb un gran fotògraf, però sobretot una gran persona. Va explicar me que venia d’inaugurar a La Tabacalera de Madrid, un recull d'imatges dels seus darrers 25 de fenia, (Minas minadas, Desaparecidos, Xile, Nicaragua etc.)
La duresa de les seves imatges morts, amputats...contrasten amb la seva mirada tendra quan parla d'elles. De les coses que mes em va sorprendre es que encara que han passat 25 anys d'alguna de les imatges es recorda perfectament dels llocs on les ha fet i dels noms de les persones que ha retratat.
I ja per acabar aquest escrit ho faré amb una de les frases que va dir Gervasio:
"La fotografía que retrata el drama humano,esencia de nuestro fracaso, debe evitar la esquematización, la frivolidad y el espectáculo".

Publicat per Pepa Vives.



No hay comentarios:

Publicar un comentario