miércoles, 21 de marzo de 2012

Art, passió i legalitat a Mazarrón 2012





Art, passió i legalitat a Mazarrón 2012

Una de les coses que normalment em passa en aquest tipus de congressos es que m'aborreixo. Tinc la sensació que molts cops es tracta d'un concurs permanent, i no es va al fons de la qüestió.

Aquest any a Mazarrón m'ha succeït tot el contrari, els autors s'han mostrat ben transparents. Això s'ha trasmés al públic, amb molt d’entusiame. Ara us presentaré un breu resum de dues de les ponències que varem assistir.

El nen fotògraf, aquest és Bence Máté. Un jove fotògraf búlgar, que tenia al seu palmarès diversos premis internacionals abans d'arribar a la majoria d'edat  ens ha mostrat imatges d'una precisió tècnica no vista fins ara.

Ara mateix amb una edat de 27 anys ja es tot un referent en la fotografia de natura, especialment en la fotografia de fauna. D'ell sorprent especialment com la tècnica lliga a la perfecció amb la composició, tot això amb una capacitat metal per buscar la imatge d'acció, interpretació del hàbitat i un toc artístic per tancar la festa visual.

Ens va parlar sobre la realització d'algunes de les imatges que l'han fet famós, i també de l'empresa especialitzada en viatges per fotografiar ocells. Ell treballa en parcs naturals de Costa Rica i també del nord d'Europa, on preparen amagatalls molt especials. Alguns d'ells per sobre de la selva i d'altres amb mirall espia. Tots dissenyats per fotografiar diferents tipus d'aus i altres animals. Una manera de fer turisme diferent i sostenible.

Amb el títol de: Fotografia de Ley: quiero vivir de mi trabajo sin cavar mi tumba. Marta Matarán García .

Marta Matarán es advocada especialitzada en drets d'autor, ens va presentar com tenim el panorama legal al nostre país. Tot un missatge per a als professionals i futurs professionals que lluitem pels nostres drets d'autors.

Va ser contundent i clara, una ponència imprescindible en totes les classes de fotografia que hauríem d'integrar al nostre discurs comercial.

Va ser una classe magistral de drets d'autor, no puc explicar i concentrar tot el contingut, però el que queda clar en tot el que es va comentar, es que em de ser valents, i no tenir por. L’única forma d'enfortir la professió es creure en els nostres drets, aquest es el missatge que va donar. Ara el que cadascú faci, ja es un altra història.



Publicat per Ferran Aguilar

No hay comentarios:

Publicar un comentario