martes, 23 de octubre de 2012

SCAN Tarragona


SCAN Tarragona

La ciutat de Tarragona serà l'escenari d'una nova edició del festival fotogràfic SCAN, esdeveniment internacional creat l'any 2008 per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona
.
SCAN Tarragona és un festival de caràcter obert i vocació internacional, que aplega iniciatives de procedència múltiple, pública i privada, i que es caracteritza per promoure la fotografia.

Vol ser un punt de trobada del sector de la fotografia de creació i, sobretot, fer gaudir el públic en general d'una interessant oferta d'exposicions i activitats. Per fer-ho possible,SCAN Tarragona compta amb la participació fidel i entusiasta dels agents culturals de la ciutat: institucions i entitats, museus i fundacions, responsables d'espais culturals o artístics i centres d'ensenyament. Tots ells nodriran el programa del festival amb continguts d'alta qualitat i interès artístic.


CEI a Scan...

DE FORA ENDINS. LA TABACALERA I EL SEU ENTORN

ProjeccióDia i hora: consultar el webL’Arxiu:  Espai Tabacalera, planta 1 Av. Vidal i Barraquer, cantonada  amb Manuel de Falla  43005 TarragonaOrganitza: Centre d’Estudis de la Imatge de Tarragona

L’any 1927 va finalitzar la construcció de la Tabacalera en una zona de la ciutat que estava ocupada per terrenys agrícoles. Aquesta zona periurbana era utilitzada totalment pels pagesos per cultivar avellaners i també per algunes hortes. Aquest ús agrícola contrasta amb el paisatge actual, ja que en els últims 20 anys el creixement urbanístic ha ocupat les zones agrícoles fins a la  mateixa llera del riu Francolí. Aquest projecte fotogràfic planteja donar una visió pluridisclipinar del paper visual que té la Tabacalera en relació a ella mateixa, amb la zona periurbana antigament més aïllada i sobre les relacions socials, arquitectòniques i naturals de la Tabacalera versus Tarragona.El resultat és un treball fotogràfic realitzat pels alumnes i professors del Centre d’Estudis de la Imatge de Tarragona.


 Programa complet SCAN  http://www.scan.cat/

Publicat per Carlos Sardà.






No hay comentarios:

Publicar un comentario